4/07/2008

Anyósom tarhonyás csirkéje


  • 10 db csirkecomb (alsó)
  • 0, 5 kg kerek tarhonya
  • olívaolaj, só, bors
  • szárnyas fűszer
  • vegeta
  • víz

A csirkecombokat sózod, borsozod, és megkened a szárnyas fűszerből és az olívaolajból készült páclével. Egy nagy tepsit megkensz olívaolajjal, elrendezed rajta a csirkecombokat, és az üresen maradt részeket kitöltöd a tarhonyával. Mehet be a sütőbe 220 C-ra, amíg a tarhonya aranybarnára nem pirul. Ez után kb 7 dl vízben feloldasz 2-3 ek vegetát, és ráöntöd a tarhonyára, majd ismét az egészet visszatolod a sütőbe, de most már csak olyan 160 C-ra. A vizet a tarhonya fel fogja szívni, és ettől finom puha lesz. Ha szükséges, önts hozzá még egyszer vegetás vizet. Akkor kész, amikor a hús megsült, a tarhonya pedig megpuhult.

P.S: Anyósom receptje, aki csodás háziasszony. Nálunk gyakran kerül az asztalra, mert nagyon gyorsan kész van, és a férjem is nagyon szereti.

Nincsenek megjegyzések: