5/04/2008

Quiche Lorraine

Tészta:
  • 200 gr liszt
  • 100 gr vaj
  • 1 tojás
  • 1 ek hideg víz
Tetejére:
  • 150 gr sonka felkockázva
  • 80 gr reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 tejföl
  • 1 kávéscsésze tej
  • só, bors
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrod, labdává formázod, átlátszó fóliába tekered és besúvasztod 25-30 percre a frizsibe. Közben egy quiche formát kikensz margarinnal és megszórod liszttel. A sonkát felkockázod, a sajtot lereszeled, a tojásokat összekevered a tejföllel és a tejjel, majd sózod, borsozod. Kiveszed a tésztát a frizsiből, lisztezett deszkán vékonyra kinyújtod, és beleteszed a formába. Erre jön első rétegként a sonka, erre a reszelt sajt, majd az egészet nyakon öntöd a tojásos-tejfölös cuccal. Mehet be az előmelegített sütőbe 45 percre (180 C). Szép aranybarna színe lesz, ekkor már biztosan kész is.

Nincsenek megjegyzések: