5/19/2008

Túrós ajváros sós pite / Pita sa sirom i ajvarom


  • 0,5 kg réteslap
  • 300 gr túró
  • 150 gr ajvár
  • 5 tojás
  • 0,5 zacskó sütőpor
  • 1 dl ásványvíz (buborékos)
  • 0,5 dl olívaolaj+ a kenéshez
Összekevered a tojásokat, a túrót, sütőport, ásványvizet és az olívaolajat. Egy közepes tepsit megkensz olajjal, és ráterítesz 2 réteslapot úgy, hogy a szélei picit túlnyúljanak a tepsi szélén. Ezután 3 réteslapot összegyűrsz, majd belemártod a túrós cuccba és az előző 2 réteslapra helyezed. Erre egy réteslapot csak úgy símán ráteszel (ezt nem kell gyűrni), és megkened ajvárral. Erre megint 3 összegyűrt, túrós cuccba mártott réteslap jön, majd ezt az egészet letakarod a fennmaradt 1 réteslappal. A széleket behajtogatod, és meglocsolod egy pici olívaolaj és víz keverékével. Kb 30 percig sütöd előmelegített sütőben, amíg szép aranybarna nem lesz.

P.S: Ugyanolyan gyors, mint a gibanica, de az ajvártól teljesen más az íze. Aki szereti a sült paprikát, annak ez is biztosan ízleni fog:)

Nincsenek megjegyzések: