6/29/2008

Málnás tejszínhab torta



  • 2 dl habtejszín
  • 200 gr darált keksz
  • 4 zacskó tejszínhab por
  • 150 gr málna
  • 100 gr kókusz/dió
A habtejszínt felvered, és hozzákevered a darált kekszet. Ez lesz a "tortalap". Ezután két zacskó tejszínhab porból habot készítesz a zacskón levő utasítás szerint, majd belekevered a málnát, és azzal együtt még egy picit mixerrel kevered. Ez lesz a torta második rétege. Felvered a másik két zacskó tejszínhabport, ebbe belekevered a kókuszt vagy a diót, és ez a harmadik réteg. Mehet hűlni a frizsibe, és kész is!
P.S:Ugye mennyire egyszerű? Igazi nyári desszert! Szerencsére nem kell hozzá még a sütőt se bekapcsolni!Természetesen a zacskós tejszínhab por helyettesíthető igazi tejszínnel is (2 zacskó 2 dl-nek felel meg), ha valaki azt jobban szereti. Nekem csak 2 dl volt itthon, úgyhogy a többit zacskósból csináltam.

Nincsenek megjegyzések: