7/11/2008

Cukkini-patlidzsán rakottas


  • 500 gr darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • vegeta mediteran
  • 300 gr patlidzsán
  • 300 gr cukkini
  • 450 gr joghurt
  • 50 gr liszt
  • 2 tojás


Az olívaolajon megpirítod a hagymát, amikor már üveges, rádobod a darált húst, fűszerezed sóval borssal és vegetával. Amíg a hús pirul, a cukkinit és a patlidzsánt meghámozod és karikákra vágod. Megsózod, és hagyod állni. Összekevered a joghurtot, 2 tojást és a lisztet, viszonylag sűrű masszát fogsz kapni. Ezután vajjal kikensz egytűzálló tálat, majd a patlidzsán szeleteket belemártogatod a joghurtos masszába, és a tál aljára helyezed őket szorosan egymás mellé. Erre jön a darált hús, majd erre a joghurtos masszába mártogatott cukkini szeletek. Az egészre rálocsolod a maradék joghurtos masszát, és kb. 45 percre beteszed sülni a 200C-ra előmelegített sütőbe.


P.S: Finom, és szépen szeletelhető, nem esik szét a tányéron. Jó nagy adag paradicsom salátával ettük. És felszolgálva ilyen:)




Nincsenek megjegyzések: