7/28/2008

Töltött cukkini


  • 1 nagy cukkini
  • 300 gr darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 4 ek főtt rizs
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 100 gr trapista sajt
  • só, bors, vegeta
  • petrezselyemzöld
Mosd meg a cukkinit és vágd hosszában ketté. A közepét vájd ki, és kockázd fel. Sózd meg a két fél cukkinit és tedd félre.A hagymát aprítsd fel, dobd rá a húst és pirítsd. Sózd meg, és add hozzá a fűszereket és a cukkini kockákat. Dinszteld addig, amíg el nem párolog az össze lé alóla. Add hozzá a főtt rizst, és keverd össze. A fél cukkinik belsejét kend meg pici margarinnal, és töltsd meg őket a töltelékkel. Tedd vajjal kikent túzálló tálba, fedd be alufóliával, és tedd be a 200 C-ra előmelegített sütőbe 30 percre. Addig reszeld le a sajtot és keverd el a tejföllel. Amiker letelt a 30 perc, vedd le az alufóliát, locsold meg a cukkiniket a tejszínnel (itt nem árt még egy picit utófűszerezni), és kend meg őket a tejföl és a sajt keverékével.Mostmár fólia nélkül tedd be az egészet a sütőbe és süsd addig, amíg a tejfölös-sajt rá nem pirul. A tetejét szórd meg petrezselyemmel, és kész is!
P.S: A tejszíntől nagyon finom íze lett. Mert persze a 2 decinyi tejszín a cukkini alá is folyik. és alulról abban párolódik:)

Nincsenek megjegyzések: