8/25/2008

Almatorta


A forma aljára:
  • vaj
  • 4 ek cukor
  • 5 nagyobb savanykás alma
  • 2 marék darabolt dió
  • 3 ek csipkebogyólekvár

Tészta:
  • 5 tojás
  • 6 ek liszt
  • 5 ek cukor

Tetejére:
  • 2 zacskó tejszínhabpor
  • csokidara
Egy kerek tortaformát kenj meg vastagon vajjal, majd erre szórd rá a 4 ek cukrot, az almaszeletekkel pedig koncentrikusan terítsd be a felületet, csorgasd rá a lekvárt, és szórd meg a dióval . Tedd az egészet 200 C-ra 20 percre a sütőbe. Most jön a tészta. A tojások sárgáját keverd el a cukorral, add hozzá a lisztet, és forgasd bele a felvert tojásfehérjékből készült habot. Semmi extra, síma piskótatészta:) A formát vedd ki a sütőből, hagyd egy picit hűlni, majd öntsd rá a tésztát és tedd vissza a sütőbe 30 percre. Amikor kész, fordítsd az egészet egy tálcára, hogy az almák kerüljenek felülre. Picit hagyd hűlni, majd jöhet rá a tejszín és a csokidara. Behűtve tálald.

Nincsenek megjegyzések: