9/11/2008

Padlizsán szendvics

  • 2 nagyobb padlizsán
  • bors
  • vegeta
  • 200 gr mozarella/reszelt trapista sajt
  • 100 gr gépsonka
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
A patlidzsánokat megmosod, felkarikázod, sózod, fűszerezed, hagyod picit állni, hogy levet eresszen. Leitatod róla a levet, majd egy szelet patlidzsánra teszel egy szelet sonkát, és egy szelet mozarella sajtot / vagy reszelt trapistát. Befeded egy másik szelet patlidzsánnal, és az így kapott "szendvicseket" egyenként először lisztbe forgatod, majd a felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába. Forró olajban aranybarnára sütöd, papírtörlőre szeded, hogy ne maradjon rajta olaj, és kész is!
P.S: Amikor rántod a szenvicseket, szorosan fogd össze a 2 szeletet, így biztos nem esik szét, a sütésnél pedig egyszerűen használj sütőlapátot a megfordításnál, ezzel alá tudsz nyúlni, és csak átfordítod a másik oldalára:)

Nincsenek megjegyzések: