9/04/2008

Sajtszószos pasta



  • 400 gr tészta
  • pici olívaolaj
  • 4 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 5 dl reszelt sajt
  • bors
  • zöldfűszerek
  • reszelt parmezán
A tésztát sós vízben megfőzöd (a vízbe kell pár csepp olívaolaj). Amíg a tészta fől, a tejben keverd el a lisztet, kevergetve hozd forrásba, majd amikor felforrt, főzd még 1-2 percig. Ez után keverd bele a sajtot, amíg az el nem olvad, de ne forrjon fel újra. Vedd le a tűzről, sózd, borsozd ízlés szerint, és add hozzá a zöldfűszereket. A szószt ráöntöd a megfőtt tésztára, átforgatod, hogy mindenhova jusson a szószból, tetejére parmezánt reszelsz, és kész is.
P.S: Ez egy életmentő gyors vacsora volt, mert elég későn és éhesen értünk haza, és gyorsan akartunk enni valami meleget. Akkor a legfinomabb, ha több fajta sajtot használsz. Persze ez egy alap recept, lehet ezt turbózni fokhagymás spenóttal, bacon-nel, fetával és patlidzsánnal, vagy bármi mással. Majd jönnek a turbózott verziók is, de most tényleg a gyorsaságon volt a hangsúly:)

Nincsenek megjegyzések: