10/11/2008

Banános palacsinta



Tészta:
  • 2 tojás
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 2,5 dl tej
  • 200 gr liszt
  • 1 kk cukor
  • 1 ek olaj
Töltelék:
  • 4 banán
  • 2 ek sárgabaracklekvár

Tetejére:

  • darált dió
  • csokiöntet
  • tejszínhab
A tészta hozzávalóit keverd össze, és hagyd állni kb. 30 percet. Süsd meg a palacsintákat serpenyőben, az első palacsinta után már nem kell külön olaj a sütéshez, mert a tészta nem fog leragadni. Ha ezzel kész vagy, a tötelékhez törd össze a banánokat és add hozzá a lekvárt, keverd össze. Töltsd meg a palacsintákat, a tetejét szórd meg a dióval, locsold meg csokiöntettel, díszítsd tejszínhabbal.


P.S: Ezt a palacsintatésztát szoktam általában készíteni. Ha sós töltelékkel szeretnétek, az 1 kk cukor helyett 1 kk sót kell a tésztába tenni. A liszttől függ a tészta sűrűsége, ha kell, nyugodtan hígítsátok pici tejjel. Akkor jó, ha folyékony méz sűrűségű :)

Nincsenek megjegyzések: