10/06/2008

Tonhal saláta



  • 2 tojás
  • 3 paradicsom
  • 280 gr konzerv tonhal
  • 4 csemegeuborka
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • 300 gr kagylótészta
  • pici olívaolaj
  • fűszerkeverék
  • só, bors

A tésztát főzd meg sós vízben, szűrd le, locsold meg pici olívaolajjal, keverd össze, és hagyd hűlni. Közben főzd meg a tojásokat is. A paradicsomot, uborkát és a hagymát kockázd fel, a tonhalat pedig csöpögtesd le, hogy ne maradjon rajta felesleges olaj. Keverd őket össze a tésztával, fűszerezd, locsold meg az egészet a tejföl és a majonéz keverékével, majd az egészet díszítsd főtt tojás szeletekkel.

P.S:Forrás: Dobra hrana, 2008/9. A recept szerint menne bele hagyma is, én most kihagytam, és így is nagyon finom volt. Vacsorára, vagy előételnek szoktuk enni, bő negyed óra alatt az egész elkészül:)

Nincsenek megjegyzések: