11/16/2008

Joghurtos tökfőzelék




  • 1 kg gyalult tök
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl víz
  • pici olaj
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl natúr joghurt
  • ecet
  • őrölt bors

Rántás:

  • 0,5 dl olaj
  • 1 ek liszt
Pici olajat forrósíts fel, dobd rá az apróra vágott hagymát, pirítsd üvegesre, majd dobd rá a tököt, öntsd fel a 2 dl vízzel, és párold egy picit. Sózd, borsozd, hagyd főni. Közben egy másik edényben melegítsd fel a rántáshoz az olajat, amikor már eléggé meleg, keverd hozzá a lisztet, picit pirítsd, amíg aranybarna nem lesz. Vedd le a tűzről, adj hozzá 2-3 ek vizet, és habverővel keverd csomómentesre. Ezt öntsd hozzá a tökhöz, kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. Add hozzá a kaprot is. Vedd le az egészet a tűzről, keverd hozzá a joghurtot, sózd, borsozd és adj hozzá ecetet is (nekem erre a mennyiségre 1 ek ecet ment), és már kész is.
P.S: A recept a Fakanál oldaláról származik. A tökfőzelék is olyan, hogy vagy ki nem állhatod, vagy pedig nagyon szereted. Mi az útóbbiakhoz tartozunk, igaz, nem túl gyakran készítem, de amikor igen, akkor XXL mennyiségben, és az sem tart egy napnál tovább. Legjobban natúr sült karajjal szeretjük:)

Nincsenek megjegyzések: