11/13/2008

Karfiol pirított morzsával




  • 1 fej karfiol
  • 1 citrom leve
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl joghurt
  • 50 gr majonéz
  • metélőhagyma
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és főzd 10 percig forró, sós vízben, amihez hozzákeverted a citromlét is. Közben pici olajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, add hozzá a préselt fokhagymát, és jól keverd el. A karfiolt szűrd le, és a rózsákat forgasd zsemlemorzsába. Az egészet locsold meg a joghurt-majonéz keverékével, amibe tettél egy kis apróra vágott metélőhagymát is.
P.S: Nekem sajnos most nem volt itthon metélőhagymám, pedig biztosan nagyon jól ment volna az öntethez, de így is nagyon finom volt, el is fogyott mind egy szempillantás alatt:)

1 megjegyzés:

süthetek-fözhetek írta...

Szia!Nagyon jó azoldalad.Szeretnélek meghívni egy játékra.Részletek itt: http://finomlesz.blogspot.com/2008/11/7-dolog-magamrl.html