11/23/2008

Sütőben sült zöldbab


  • 0,5 kg zöldbab
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • 0,5 köteg petrezselyem
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • fűszerkeverék
  • pár szelet bacon
  • pici olívaolaj
A zöldbabot, az apróra kockázott hagymát és a felkarikázott póréhaymát olívaolajon párold egy picit, majd öntsd át egy tűzálló tálba. A tojást és a tejfölt keverd össze, majd ízesítsd fűszerekkel, és öntsd a zöldbabos cuccra. Az egészet helyenként fedd be a bacon szeletekkel, és süsd szép pirosra 200 C-ra előmelegített sütőben.
P.S: Mivel közeleg a Karácsony, nekiláttam a hűtő tartalmát a minimumra redukálni, hogy legyen hely a Karácsonyra szánt kaják alapanyagainak. Ennek az akciónak lett az Anyutól kapott zöldbab is az áldozata, így készült el ez az "express" egytálétel:)

Nincsenek megjegyzések: