11/16/2008

Töltött gomba rizzsel





  • 16 nagyobb fej gomba
  • 150 gr sonka
  • 1 natúr krémsajt
  • 4 ek tejföl
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 150 gr reszelt trapista sajt
  • 1 bögre rizs
  • 1 leveskocka
  • pici olaj
  • 1 mexikói zölségkeverék (konzerv)
A gombát mosd meg, tisztíts meg, távolítsd el a szárát. A sonkát apróra kockázd fel, majd keverd el a krémsajt és a tejföl keverékével. Add hozzá a zöldhagymát is, amit előzőleg felkarikáztál. Egy nagyobb tepsit kenj ki olajjal, és helyezd rá a gombafejeket, majd mindegyikbe kanalazz a sonkás töltelékből. Mehet az egész a 200C-ra előmelegített sütőbe, kb. 10-15 percre. A tepsit vedd ki, és szórd meg reszelt sajttal a gombákat. Told vissza a sütőbe annyi időre, amíg a sajt szépen rá nem pirul a töltelékre. Közben pici olajat forrósíts fel, dobj rá 1 bögrényi riszt, és futtasd meg az olajon. Adj hozzá 3 bögre forró vizet, amiben előzőleg feloldottad a leveskockát. Hagy az egészet kb. 10 percig, hogy felforrjon, majd vedd le a tűzről, és hagyd lefedve, amíg a rizs magába nem szívja az összes folyadékot. Ekkor keverd hozzá a mexikói zöldségeket, és tálald a töltött gombával.

P.S: Ma nagytakarítás volt otthon, ablakmosás és társai, így nem tudtam valami hú de nagyon időigényeset készíteni, de szerettem volna mégis valami finomat. Ez "sült ki" belőle, nekünk ízlett:)

Nincsenek megjegyzések: