12/14/2008

Görög húsgombócok / Keftedes



  • 0,5 kg darált marhahús
  • 3 szelet vízbe áztatott, kinyomkodott kenyér
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 3/4 csésze ásványvíz
  • 1 tojás
  • 1 ek uzo
  • 3 ek aprított petrezselyem
  • 3 ek aprított menta
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • liszt
  • olaj a sütéshez
Az összes hozzávalót jól gyúrd össze, és tedd egy órára a frizsiderbe. Utána a masszából formálj apróbb golyókat, forgasd őket lisztbe, és forró olajon süsd aranybarnára.
P.S: A recept a pár posttal előbbi görög szakácskönyvből származik (Maslinovo Ulje, Summer Dreams Edition, Athina), és isteni finom! Krumplival és sok sok salátával ettük:)

Nincsenek megjegyzések: