3/24/2009

Hús rolát


  • 1 kg darált hús (2/3 marha, 1/3 sertés)
  • 150 gr császárszalonna
  • 150 gr trapista sajt kockázva
  • 2 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • pici tej
  • 2-3 gerezd áttört fokhagyma
  • 2 fej felkockázott vöröshagyma
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 bögre leves (kockából)
  • bors
  • vegeta
  • olaj
  • 150 gr tökmag
Gyúrd össze a darált húst a tejbe áztatott kenyér belsejével, a szalonna és a sajt kockákkal, tojásokkal, fokhagymával és a vöröshagymával, add hozzá a fűszereket, és formálj belőle veknit.Felülről szórd meg tökmaggal, tedd az egészet egy sütőformába, locsold meg egy pici olajjal, és öntsd rá a levest, majd mehet az egész be 70 percre a 220C-os sütőbe. Krumplipürével tálald.
P.S: Forrás: Bazar: Božićni i slavski kuvar, 2008/2009. Ez amolyan karakteres férfi kaja, a sajtkockák istenien megolvadnak a hústekercs belsejében, a császárszalonnától pedig még különlegesebb az íze. A fotóm a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető művészinek, remélem, elnézitek nekem, de a vendégek előtt nem állhattam ott neki feltűnő mód és pláne 1-2 percet meghaladóan kattogtatni:(Ettől függetlenül tényleg finom:)

1 megjegyzés:

trinity írta...

A sajt a belsejében-tökmag a tetején-megjegyezve:))Jó ötlet, köszi!!!
A fotózás miatt a családom is kiakad néha:)))De vendégekkel ezt nem lehet megtenni.