3/25/2009

Oroszsaláta



  • 5 nagyobb sárgarépa
  • 6 krumpli
  • 400 gr zöldborsó
  • 8 nagyobb csemegeuborka felkockázva
  • 1,5 dl majonéz
  • 1,5 dl tejföl
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, tedd fel főni. Egy másik edényben pedig főzd meg a zöldborsót, és a sárgarépát. Ha a répa kész, azt is vágd apró kockákra. Öntsd össze a krumplit, zöldborsót, sárgarépát, sózd ízlés szerint, majd forgasd össze a majonéz+tejföl keverékével.
P.S: Lehet bele tenni felkockázott csirkemellet, és főtt tojást is felkockázva, én nem szoktam. Nagyon finom, és praktikus is, mert nagy mennyiségben is elkészíthető, több napig eláll, és nagyon jól megy mindenféle húshoz:) Mindíg terítékre kerül, ha nagyobb vendégsereget várunk!

Nincsenek megjegyzések: