3/28/2009

Spenótfőzelék



  • 1 kg friss spenót
  • 1 ek vaj (púpos)
  • 1 ek liszt(púpos)
  • 4 dl tej
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • bors
A spenótot több vízben most át, vágd kisebb darabokra, majd forró, sós vízben főzd puhára, és szűrd le. Közben a vajat olvaszt fel egy külön edényben, add hozzá a lisztet, és kevergesd, amíg zsemleszínűre nem pirul. Ekkor add hozzá a spenótot, és az egészet engedd fel a tejjel. Nyomj bele fokhagymát ízlés szerint, sózd, borsozd. Főzd alacsony lángon, amíg be nem sűrűsödik.


P.S: Ha úgy jobban szereted, nyugodtan pépesítsd a spenótot botmixerrel. Mi szeretjük, ha darabos. Ha a főzelék nem lenne elég sűrű, akkor én pici étkezési keményítőt szoktam pici vízben feloldani, és ezt még gyorsan belekeverem.

Nincsenek megjegyzések: