9/23/2009

Csirkemáj tejfölös-krémsajtos szószban



  • 600 gr csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 5 ek liszt
  • 1,5 dl fehérbor (vagy leves)
  • 1,5 dl víz
  • 4-5 ek tejföl
  • 1 ek mustár
  • 100 gr krémsajt
  • 4 ek olaj
  • bors
  • fűszerkeverék
  • főtt tészta /gnocchi
A csirkemájat mosd meg, vágd félbe, majd forgasd meg minden oldalról a lisztben. A hagymát vádg apróra, a sárgarépát pedig reszeld le nagy lukú reszelőn. Egy pici olajon pirítsd üvegesre a hagymát, add hozzá a sárgarpát, pirítsd pár percig, majd add hozzá a májat is. Pirítsd addig, amíg a máj át nem sül, majd öntsd fel a levessel / fehérborral, és a vízzel. Amikor a máj már szépen megpuhult, a folyadék pedig forr, és szépen besűrűsödött, keverd bele a tejfölt, a mustárt és a krémsajtot. Rottyants rajta még egyet-kettőt, és már kész is. Fűszerezd ízlés szerint, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Főtt tésztával vagy gnocchival tálald.
P.S: Ez egy isteni finom kaja, a szósz lágy, krémes, de kellőképp pikáns is, és a csirkemájjal tökéletes ízharmóniát alkot. Aki szereti a májat, feltétlenül próbálja ki:)Nekünk nagyon bevállt, és pofonegyszerűen és gyorsan elkészül!

8 megjegyzés:

Anci írta...

Ez istenien hangzik, ki fogom próbálni! Szép, gusztusos a fotó is!

Murphy írta...

Szia!
Finomnak tűnik, én biztosan ki fogom próbálni. :)

Vera írta...

Draga Eva,sjajan recept!

KataKonyha írta...

Ez már megint biztosan isteni finom, hihetetlenül ügyes vagy!

Eva írta...

Anci, Murphy, és drága Katám, köszi szépen, édesek vagytok:)!

Puszi!!!

Eva írta...

Hvala ti, draga Vera!Ovaj recept je stvarno pun pogodak za one koji vole džigericu. Veliki pozdrav:)

mandy tarragon írta...

apróbb változtatással, de megfőztem. Nagyon finom lett, köszönöm az ötletet :)

Eva írta...

Mandy Tarragon, nagyon röülök, ogy ízlett Nektek!Puszi