10/19/2009

Banános gyümölcskenyér


  • 3 banán
  • 1/4 bögre cukor
  • 2 tojás
  • 120 gr olvasztott margarin
  • 1 ek tej
  • 2 bögre liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 0,5 bögre aprított dió
  • 2 ek szentjánoskenyér
A banánt botmixerrel pépesítsd, add hozzá a cukrot, tojásokat, a tejet és az olvasztott margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet, a szódbikarbónát és a diót. Vajazott-lisztezett őzgerinc formába öntsd a massza 2/3-át, majd a maradék tésztába tegyél 2 ek őrölt szentjánoskenyeret. Öntsd ezt is a formába, és süsd 180 C-on.
P.S: Volt otthon 3 árválkodó banánom, nem is tudtam, hogy mit is kezdjek velük. Aztán eszembe jutott, hogy még valamikor jó régen kiírtam az NLC-ról egy gyümölcskenyér receptet (azt hiszem Uruguayi gyümölcskenyér címen futott), amibe banán kell, így meg is oldódott a dilemmám. Az eredeti recept szerint nincs benne szentjánoskenyér, de annyira jól megy a banánhoz, hogy muszáj volt összepárosítanom őket:) Isteni finom lett, hihetetlenül puha a tésztája, gyorsan el is fogyott:)))

1 megjegyzés:

Kata írta...

Elhiszem neked, hogy finom volt...rettentő jó reciket hozol:)

Nézz be légyszives hozzám, van egy kérdésem, ha lenne egy kis időd.