11/03/2009

Gyors almás süti



  • 4 tojás
  • 1,5 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 1 bögre tej
  • 3 bögre liszt
  • 1 sütőpor
Töltelék:
  • 1 kg alma
  • 1 kk fahéj
  • 2 vaníliás cukor
  • 5 ek búzadara
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, felét öntsd vajazott-lisztezett tepsibe, és süsd 200 C-on, amíg a teteje meg nem szilárdul. Közben készítsd el a tölteléket: az almákat hámozd meg, reszeld le,párold puhára, majd keverd össze a vaniliás cukorral és a fahéjjal. A tepsit vedd ki a sütőből, a tésztát szórd meg a búzadarával, tedd rá a tölteléket, majd a töltlékre öntsd a tészta másik felét. Mehet az egész vissza a sütőbe, és süsd, amíg szép aranybarna nem lesz.

Nincsenek megjegyzések: