11/19/2009

Mongol csirke



  • 500 gr csirkemell
  • 100 gr mustár
  • 1,5 dl joghurt
  • 100 gr szezámmag
  • 1 ek kapor
  • 1 tojás
  • 300 gr zöldborsó
  • 300 gr rizs
  • 3-4 ek szójaszósz
  • olaj
  • bors
A csirkemellet vágd hosszúkás darabokra. A tojást villával verd fel, add hozzá a mustárt, a joghurtot, a kaprot, a szezámmagot, sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a feldarabolt csirkemellet, hagyd a pácban érlelődni 5-6 órát. A rizst főzd meg, a zöldborsót pedig kevés olajon párold meg, pici vizet önts alá, ha szükséges. A bepácolt húst kevés olajon süsd meg. A zöldborsót keverd össze a főtt rizzsel, add hozzá a szójaszószt, forgasd össze, és tálald a csirkemellel.
P.S: A húst én előző este pácoltam be, másnap már csak sütni kellett. Hagyd, hogy a hús először az egyik oldaláról jól átsüljön, és csak azután fordítsd a másik oldalára, hogy a szezámmag egyenletesen rásüljön (Forrás:Hrana i Vino, 03/2009, picit átalakítva)

Nincsenek megjegyzések: