12/20/2009

Linzer tészta

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin/vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 sütőpor
A lisztet, a vékony szeletekre vágott vajat/margarint, a porcukrot, vaniliás cukrot, a tojássárgáját és a sütőport gyúrd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz. Ezután csomagold be átlátszó fóliába, és tedd a hűtőbe felhasználásig. A tésztát lisztezett felületen nyújtsd a kívánt vastagságúra.
P.S: Közeleg a Karácsony, és ilyenkor nagyon jól jön a linzer tészta, mert sokrétű, millió egy fajta aprósüteményt lehet belőle készíteni, ami nem mellékesen sokáig el is áll. Ez az általam használt recept, mondhatni a klasszikus 3-2-1 formula (azaz 3-2-1 a liszt a vaj és a cukor aránya), nem lehet elrontani. Most dupla adagot készítettem belőle, és 4 különböző aprósütemény lett a végeredmény, hamarosan őket is megmutatom:)

Nincsenek megjegyzések: