1/11/2010

Bécsi krumplisaláta



  • 70 dkg krumpli
  • 2,5 dl marhahúsleves (lehet kockából)
  • 2 ek mustár
  • 3-4 ek olaj
  • 1 ek ecet
  • 1 lilahagyma
  • bors
  • citromlé

A krumplit főzd meg héjábn, majd hámozd meg, és vágd vékony karikákra. Öntsd nyakon a még meleg marhahúslevessel. Ezután egy külön tálban kézi habverővel keverd össze a mustárt, az olajat, sózd, borsozd, ízlés szerint adj hozzá citromlevet (ez akár el is hagyható), majd keverd bele az apróra vágott lilahagymát is. Ezzel az öntettel öntsd le a krumplit, jól forgasd össze, és már tálalható is.

P.S: Eredeti recept itt. Ez a salát nagyon finom. Amikor készítitek, lehet, hogy először túl soknak fogjátok találni a levest erre a mennyiségre, de ne aggódjatok, gyönyörűen be fog a mártás sűrűsödni, amint hozzákeveritek a mustáros dresszinget. (Én egyébként 2,5 dl forró vízben oldottam fel 1 egész leveskockát). Nekünk nagyon ízlett, remélem, Ti i szeretni fogjátok!

1 megjegyzés:

Kata írta...

Mi ezt mustár nélkül készítettük eddig, de az csak dobhat rajta:) Köszi, kipróbélom így is!