1/04/2010

Májgombócok



  • 400 gr sertés vagy marhamáj
  • 3 közepes méretű krumpli
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyem
  • vegeta
  • kevés olaj
A hagymát késes aprítógépben vágd apróra, majd mosd meg a májat, majd dobd azt is a késes aprítógépbe, és pépesítsd. Ezután keverd össze a májat, a hagymát, a tojásokat, a nyersen lereszelt krumplit, add hozzá a fűszereket, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapj. Ezután formázz a masszából gombócokat, és süsd őket aranybarnára kevés olajon. Krumlipürével tálald.
P.S: Aki szereti a májat, annak ez az étel telitalálat! Gyorsan elkészül, és nagyon finom:)(Mondjuk a darált máj, mint olyan, elég egy gusztustalan látvány, de a égeredmény ezt nagyon gyorsan feledteti:))

1 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finom!!! Régen én is sokszor csináltam, köszi hogy eszembe juttattad.Gombócolás helyett, kanállal teszem bele az olajba.