2/24/2010

Sajtkrémes currys zöldbab


  • 500 gr zöldbab
  • bors
  • curry (vagy ételízesítő ízlés szerint)
  • 50 gr vaj
  • 100 gr reszelt sajt (edámi, vagy trapista)
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 ek olívaolaj
A zöldbabot főzd 5 percig lobogó, sós vízben, majd szűrd le. A vaj felét olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá az olívaolajat, és pirítsd át rajta 5 perc alatt a lecsöpögtetett zöldbabot. Add hozzá a sót, borsot, 1 kk curryt (vagy ételízesítőt), jól forgasd össze, és süsd még 3 percig. A maradék vajjal kenj ki egy tűzálló tálat, majd öntsd bele a zöldbabot. Keverd össze a tojásokat a tejjel és a sajt felével, majd öntsd a zöldbabra. A maradék sajttal szórd meg a tetejét, és süsd 200 C-on 20 percig, végül 5 perc alatt grill funkción pirítsd szép barnára a sajtot az étel tetején, és már kész is:)

Nincsenek megjegyzések: