2/10/2010

Sand art instant brownie


  • 250 gr cukor
  • 50 gr cukrozatlan kakaópor
  • 200 gr liszt
  • 150 gr apróra vágott dió
  • 0,5 kk só
  • 1 kk sütőpor
_______________________
És még:
  • 150 gr olvasztott vaj
  • 3 tojás
Ha ajándéknak szánod:
Keverd össze a lisztet a sóval és a sütőporral, öntsd egy tálba. Mérd ki a kakaóport, a cukrot, az apróra vágott diót, és mindet tedd külön-külön tálba. Egy üvegbe a következőképpen rétegezd a hozzávalókat:
  1. lisztes keverék
  2. kakaópor
  3. cukor
  4. apróra vágott dió
Egy cetlire írd rá a receptet: Az instant brownie keveréket öntsd egy nagy tálba, jól keverd össze, adj hozzá 150 gr olvasztott vajat és 3 tojást. Jól keverd össze, és vajazott-lisztezett sütőformában süsd 180 C-on 30 percig.
Megsütve ilyen:

P.S: Recept innen. Lehet piteformában sütni, vagy 20x30 cm-es tepsiben is. Ha nem ajándéknak szánod, akkor csak símán összekevered az összes hozzávalót, és sütöd:)Finom, bár nekem egy ici picit morzsálódott, legközelebb majd erre kitalálok valami megoldást, de ettől függetlenül szépen lehetett szeletelni, és az íze is nagyon jó volt:)

9 megjegyzés:

Ottis írta...

Guszta!

KeLeZi írta...

Köszi az ötletet, pont jókor! Mekkora üveg kell hozzá?

Névtelen írta...

Ne haragudj, azt meg tudod mondani, hogy decis üvegbe fér bele ez a mennyiségű "por"?
Előre is kösz a választ! Zizu

Eva írta...

Zizu, KeLeZi, most mértem meg, nagyjából olyan 1,2 l-es legyen az üveg. Egyébként helye tudtok "spórolni" ha kanállal lelapítgatjátok a rétegeket:) Remélem, tudtam segíteni:)Puszi

Garffyka írta...

Ez szuper ötlet! Nagyon jó, nagyon tetszik!
És a brownie sem akármilyen :)

Eva írta...

Graffyka, örülök, hogy tetszik Neked!Én most valahogy nagyon rákattantam ezekre az ajándékozható sütemény és ital mixekre, olyan szépek, és ráadásul finomak is! Számíthatsz mostanában tőlem még jó pár hasonló jellegű dologra:)Puszi

vdaiana írta...

Szuper ötlet!!!! Ez is, meg a ital mix is! Lementettem mindet! Alig várom hogy valakit meglephessek ilyen ajángékkal!

Unknown írta...

18 Dec 16, 22:09
Edit: Ha duplázom a brownie hozzávalóit, akkor a tojást és a vajat is duplázni kell gondolom!? A 180 C marad és az idő, az is duplázódik szerinted? Szeretném jól mellé írni a receptet :) Köszönöm a válaszodat!

Eva írta...

Szia Edit, igen, a vajat és a tojást duplázni, a sütési fok marad, és az idő is marad, úgyis nagyobb tepsibe fog majd kerülni a sütni, ha több az alappanyag.

Remélem, még időben érkezett a válasz:)