12/10/2010

Zöldséges csirkemell krémszószban sütve


  • 800 gr csirkemell felkockázva
  • 500 gr vegyes zöldség (sárgarépa, zöldborsó, kukorica, karfiol, brokkoli -ha nincs friss, lehet mirelit is)
  • 1 zacskó fokhagyma krémleves
  • 5 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 ek reszelt parmezán
  • fűszerkeverék ízlés szerint
  • reszelt sajt
  • bors
  • pici olaj


A felkockázott csirkemellet felforrósított olajon pirítsd meg, a zöldségeket pedig sós vízben párold meg. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj meg olajjal, majd egyenletesen oszd el benne a csirkemell kockákat, erre tedd a párold zöldségeket. A tejszínt keverd el a krémleves porral, tojással és a parmezánnal,adj hozzá fűszereket ízlés szerint. Ezzel a keverékkel öntsd le a húst és a zölségeket, majd tedd az egészet 200 C-ra előmelegített sütőbe. Süsd, amíg szép aranybarnára nem sül. Szórd meg bőven reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

P.S:Forrás: Dobra hrana, 11/2010. Nagyon gyors, és jól variálható, finom ebéd. Ha más ízesítést szeretnél, egyszerűen készítsd más zöldségekkel, és más ízű krémlevessel, a fűszereket pedig igazítsd kedvedhez és hangulatodhoz mérten:)

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Isteni finom

Névtelen írta...

Biztos finom!!!! :)