7/03/2011

Ferrero Rocher fagyi



Ha nyár, akkor fagyi. Carlos imádja, minden fajtáját, minden mennyiségben. Ami nálam fontos, hogy legyen viszonylag gyorsan kész, legyen nagyon nagyon finom, és lehetőség szerint ne legyen benne (pláne nyers állapotában) tojás. Hát ez pont olyan, nagyon finom, nagyon krémes, és tényleg Ferrero íze van. 10 perc, és már mehet is a fagyasztóba. Lássuk, hogyan készül!

Kell hozzá:


  • 4 púpos ek Nutella

  • 1 púpos ek holland kakaópor

  • 4 ek tej

  • 1 zacskó habpor

  • 1,5 dl tej

  • 3 púpos ek pörkölt, apróra vágott mogyoró

  • 4 púpos ek őrölt mogyorós nápolyi + a díszítéshez


A Nutellát, kakaóport és a tejet tedd kisebb lábasba, és alacsony lángon olvaszd össze, amíg homogén, folyós állaga nem lesz, közben kézi habverővel kevergesd, hogy a kakaó is szépen felolvadjon. A habporból a tejjel verj kemény habot, majd apránként, folyamatosan keverve add hozzá a Nutellás cuccot. A pörkölt mogyorót késes aprítógépben aprítsd össze, a nápolyit szintén, majd kanállal forgasd őket bele a krémbe. Mehet be a fagyasztóba, és pár óra elteltével őrölt mogyorós nápolyival, vagy reszelt csokival megszórva tálald.



P.S: Innen inspirálódtam. Az én fagyasztómban a fagyi nem szokott bekristályosodni, tökéletesen krémes marad anélkül, hogy bármi extrát kéne vele csinálni. Ha nem vagy biztos benne, hogy nálad bekristályosodik-e, 45 perc elteltével nézz rá, és ha igen, mixerrel keverd át, majd újabb 45 perc elteltével ismét, és hagyd dermedni. Ebből a mennyiségből 1 Carte D-Or-os doboz 3/4-ig telik meg. Ennyi, remélem, szeretni fogjátok!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A "habpor" mit takar pontosan? Külföldön is lehet kapni? Vagy mivel helyettesítsem?

Eva írta...

Szia,

Tejszínhabpor, tej hozzáadásával kell belőle habot verni, külföldön is biztosan kapható, belinkelek 1 termékismertetőt Neked:)

http://www.oetker.hu/oetker_hu/html/default/debi-5dnhh8.hu.html

Puszi,

Évi

Ottis írta...

Finom biztos!

Kata írta...

Jujujjjjjjj! ez ütős lehet Évi, kipróbáljuk:)