11/02/2011

Francia hagymaleves




  • 800 gr hagyma

  • 50 gr vaj

  • 1 ek olaj

  • 2 ek liszt

  • 1 dl fehérbor

  • 1 l csirkealaplé (mehet kockából is)

  • 2 babérlevél


  • bors

  • reszelt szerecsendió

  • 1 kisebb bagett

  • trapista sajt

A hagymát tisztítsd meg, és vágd vékony karikákra. A vaj és az olaj keverékén pirítsd a hagymát kb.15-20 percig közepes hőfokon, majd szórd meg a liszttel, öntsd fel a borral és a csirke alaplével. Add hozzá a babérlevelet, sózd, borsozd ízlés szerint. Hagyd felforrni. Közben a bagettet szeleteld fel, és tegyél indegyik szeletre 1-1 szeletke trapista sajtot. A kenyérszeleteket told be az előmelegített sütőbe, és grill funkción pirítsd rá a sajtot.Szedd tányérokba a levest és tálald a sajtos bagettel.

1 megjegyzés:

Nelli írta...

Szeretem nagyon!:-)Olyan jó kis téli leves!