11/26/2011

Sütőben sült sajtos karfiol




  • 1 fej karfiol (kb. 1 kg)

  • 250 gr tejföl

  • 4 tojás

  • 1,5 dl tej

  • 1 kk só

  • 1 kk vegeta

  • 1 kk sütőpor

  • reszelt sajt (jó sok)

  • pici olaj


A karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd roppanósra. Tedd a megfőtt és lecsöpögtetett karfiolrózsákat olajjal vékonyan megkent tűzálló tálba. Keverd össze a tojásokat, a tejfölt, tejet, sót, vegetát és a sütőport, és öntsd az egészet a karfiolra. Süsd 200 C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sül (kb. 30 perc), majd szórd meg jó bőven a reszelt sajttal. Tedd vissza annyira a sütőbe, hogy a sajt szépen megolvadjon, és már kész is.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretném :)