2/18/2012

Diós kuglóf




  • 3 tojás

  • 2 dl cukor

  • 1 vaníliás cukor

  • 3 kk vanília kivonat

  • pici fahéj

  • 2 dl darált dió

  • 3 dl liszt

  • 2 kk sütőpor

  • 1, 25 dl tejföl

  • 125 gr margarin

  • mazsola ízlés szerint (elhagyható)

  • zsemlemorzsa


A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a vanília aromával keverd fehéredésig, majd add hozzá az olvasztott margarint, a tejfölt, és a sütőpor, liszt és a darált dió keverékét. Add hozzá a mazsolát is, keverd egynemű masszává, majd öntsd vajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába. 170 C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 50 percig, és már kész is. Vanília sodóval, vagy karamell öntettel tálald.


P.S: Ez is egy Prima Konyhás kuglóf recept, szinte semmiben nem tértem el az eredeti recepttől, a fahéj, a vanília aroma és a mazsola kivételével (ezek az eredetiben nem szerepelnek). Nagyon meg voltam elégedve vele, gyorsan elkészült, puha volt és finom. Gyerek nem győzte enni. Legközelebb fogok bele meggyet is tenni (mazsola helyett), úgy képzelem, hogy úgy is nagyon finom lesz.

2 megjegyzés:

m.k. írta...

klassz

Borga írta...

Épp a napokban kerestem valami jó receptet az új kuglófsütő formámhoz.
Ezt biztos kipróbálom,még soha nem csalódtam a receptjeidben!