12/21/2012

Karácsonyi kuglóf


  • 160 gr vaj/margarin
  • 250 gr cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 jó nagy narancs leve és héja
  • 300 gr kandírozott/aszalt gyümölcs ízlés szerint
  • 400 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • tetejére porcukor

A vajat keverd habosra a két féle cukorral, add hozzá a tojások sárgáját, a jól megmosott narancsok reszelt héját és kifacsart levét, az apróra vágott aszalt/kandírozott gyümölcsöket, majd a sütőporral elkevert lisztet. Legvégül óvatosan forgasd bele a tojások keményre felvert habját. Öntsd a masszát vajazott-lisztezett kuglófformába, és süsd 180 Con tűpróbáig (kb. bő egy óra). Hagyd a formában picit hűlni, majd borítsd egy szép tányérra, és szórd meg jó bőven porcukorral. Ennyi:)

P.S: Recept innen. Nagyon finom, nagyon narancsos, gyümölcsös, és tényleg karácsonyi. Nálam aszalt füge ment bele, aszalt szilva, kandírozott narancshéj és dió, (na meg egy kis mazsola, de ez nem muszáj), mert ezek szerintem nagyon jól harmonizálnak a naracs ízével. Amellett, hogy finom, tényleg ünnepien néz ki, és gyönyörű ajándék lehet egy szép tálcán, celofánba csomagolva:)

Nincsenek megjegyzések: