1/18/2013

Diós vaníliás kocka

Tészta:
  • 1 tojás
  • 2 dl cukor
  • 2 dl darált dió
  • 2 dl tej
  • 2 dl liszt
  • 1 dl olaj
  • 1 kk sütőpor

Krém:
  • 2 zacskó vaníliás puding
  • 7 dl tejben
  • 5-6 ek cukor (vagy ízlés szerint a pudinghoz)
  • 100 gr vaj
És még:
  • 6-8 ek tej
  • reszelt csoki

Praktikus okokból először érdemes a krém elkészítésével kezdeni: ehhez főzd meg a pudingot (szokásos módon: először 6 dl tejet jól felmelegítesz, a maradék tejben csomómentesre kevered a pudingport és a cukrot, majd beleöntöd a meleg tejbe, és sűrű krémet főzöl belőle). Letakarod alufóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyod hűlni. A vajat jó habosra kevered, majd kanalanként hozzáadod a vaníliapudingot, és addig kevered, amíg egynemű krém nem lesz belőle.

A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd jó alaposan össze, majd öntsd sütőpapírral bélelt/vagy vajazott-lisztezett tepsibe, és süsd meg 180 C-ra előmelegített sütőben olyan  30-35 perc alatt.Hagyd hűlni, majd locsold meg 6-8 ek tejjel (vagy aki szereti, rummal), és oszlasd el a tetején egyenletesen a vanília krémet. 

A sütit innentől kétféle képpen fejezheted be:
  • a vanília krémet jó alaposan megszórod reszelt étcsokival, vagy:
  • a vanília krémre teszel 5 dl felvert habtejszínt és megszórod cukrozatlan kakaóporral vagy reszelt csokival
Egyik kedvenc sütink, nagyon egyszerű és mindenki szeretni szokta.Eredeti recept innen.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mekkora méretű tepsibe elég ez a a tészta? Éva

Eva írta...

Szia, ez egy közepes méretű tepsire elég, nagyjából 20x30 cm (kb. fél gáztepsi méretű). Remélem, tudtam segíteni!

Üdv!