2/12/2013

Gombás szűzérmék tejszínes mártásban

Anyutól kaptam gyönyörű szép szűzpecsenyét, így nem is volt kérdés, mi kerül hétvégén az asztalra:) Szűzérme+gomba+tejszín = pár perc alatt összedobható isteni vasárnapi ebéd:)

Kell hozzá:
  • 100 gr vaj
  • 600 gr szűzpecsenye
  • frissen őrölt bors
  • vegeta
  • 400 gr gomba
  • 2 dl leves (szigorúan marhahúsleves, kiválóan megteszi kockából is)
  • 2-3 dl főzőtejszín

A szűzpecsenyét készítsd elő (megmosni, letörölgetni papírtörlővel, lehártyázni, majd ujjnyi érmékre vágni). Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és süsd meg az érméket mindkét oldalról. Miközben sül, szórd meg frissen őrölt borssal és sóval, meg egy kis vegetával. Ez viszonylag gyorsan megvan, pár perc mindkét oldalról. Amikor a hús megsült, szedd ki egy tálra, a visszamaradt vaj+szaft keverékén pedig párold meg a felszeletelt gombát, amíg el nem fő a leve. Amikor ez kész, öntsd nyakon a marhahúslevessel, és a tejszínnel, tedd vissza bele a husit is, és rotyogtasd alacsony lángon, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Krumplipürével és szezonális friss salátával tálald:)

Nincsenek megjegyzések: