3/02/2013

Diós mágnás pite

Tészta:
  • 300 gr liszt
  • 150 gr vaj/margarin
  • 100 gr cukor

  • 1 tojás
  • 1 sütőpor
  • 1 ek tejföl
  • 0,5 citrom reszelt héja és leve
Tésztára:
  • 2 dl barack lekvár
Tetejére:
  • 4 tojás
  • 200 gr cukor
  • 2 ek tej
  • 200 gr darált dió
 
A tészta hozzávalóit gyúrd jó alaposan össze, amíg teljesen ruganyos és egynemű nem lesz, csomagold be fóliába és tedd hűtőbe, amíg elkészíted a diós tölteléket. Ehhez a tojások sárgáját habosra kevered a cukorral és a tejjel, hozzáadod a darált diót, majd legvégül beleforgatod a tojásfehérjék keményre vert habját. Ezután vedd ki a tésztát, és 2 fólia között nyújtsd a tészta 2/3-át akkorára, amekkora tepsiben sütni fogod. Tedd vajazott-lisztezett tepsibe, kend meg a baracklekvárral, és a tetejét rácsozd be a maradék 1/3 tésztával (ezt én úgy csinálom, hogy szokásos módon kinyújtom 2 fólia között, és derelyevágóval egyforma vastag csíkokat vágok a tésztából). Mehet az egész a 180 C-ra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt el is készül. Kihűlés után vágd szép kis kockákra.
 
P.S: Muci Mágnás pitéje a No Salty oldaláról. A recept tökéletes, pont olyan, amilyen kell, hogy legyen. Nagy előnye amellett, hogy isteni finom, hogy jó előre el lehet készíteni, tökéletesen eláll jó pár napig is. Az én sütőmben biztos szétégett volna az eredeti receptben írt 220 C-on, így én 180 C-on sütöttem, de persze minden sütő más és más, mindenki adaptálja a sütési fokot a saját sütőjéhez mérten:)

Nincsenek megjegyzések: