12/21/2013

Tejszínes kapros lazac


  • 4 szelet lazac filé
  • őrölt bors
  • pici olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • kb. 4 ek apróra vágott kapor (szárított is jó)
  • 1 dl főzőtejszín
  • citrom

A lazac szeleteket sózd meg mindkét oldalról, és őrölj rájuk borsot. Egy teflonserpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat, és süsd benne a lazacszeleteket mindkét oldalról kb. 4-4 percig.Ekkor a halszeleteket tedd át egy tűzálló tálba, szeletenként szórd meg őket 1-1 ek apróra vágott kaporral, egyenletesen oszd szét rajtuk az apróra vágott hagymát, és locsold le az egészet főzőtejszínnel. Még egyszer sózd és őrölj rá egy kevéske borsot. Tedd 180 C-ra előmelegített sütőbe és süsd 15 percig. Amikor kész, citromgerezdekkel add az asztalra, mert citromlével meglocsolva az igazi. 

Nincsenek megjegyzések: