5/05/2014

Epres rebarbara szósz


  • 350 gr rebarbara (kb. 5 szál)
  • 150 gr eper
  • 3-4 ek barna nádcukor/méz/nyírfacukor
  • 2,5 dl víz
  • 0,5 kk fahéj
  • pici őrölt bourbon vanília

A rebarbarát vágd pár centis darabokra, tedd egy kisebb lábasba az eperrel együtt, öntsd fel a vízzel, add hozzá a fűszereket, és időnként kevergetve főzd jó sűrűre nagyjából 15 perc alatt. A rebarbara magától is jól szétesik főzés közben, és szinte lekvár állaga lesz, így akár így is fogyaszthatod, vagy le is turmixolhatod (botmixerrel akár), ahogy most én is. Ez a szósz így magában nem túl édes, de én így szeretem, kicsit savanykásan. Ha szeretnéd, tegyél bele több mézet/nádcukrot/nyírfacukrot.

Imádom, mert olyan sok mindenre lehet használni: palacsintára, fagyira, gofrira öntetként, réteges pohárkrémekhez, smoothiekhoz stb. Mindjárt hozok receptet is, hogy én mostanában mire használom:)

Nincsenek megjegyzések: