10/23/2014

Gombaszósz egyszerűen


  • 500 gr csiperkegomba
  • pici vaj
  • 1 púpos ek  liszt
  • 2 dl vízben feloldott leveskocka
  • 1 dl tej
  • apróra vágott petrezselyem


A gombát mosd meg, tisztítsd meg, és vágd vékony szeletekre. Kevés vajat olvassz fel, és addig párold rajta a gombát, amíg a leve szinte teljesen el nem párolog. Ekkor szórd rá a lisztet, keverd össze jó alaposan, majd öntsd fel a levessel. Amikor már kezd szépen sűrűsödni, szórd bele az apróra vágott petrezselymet, és folytonos kevergetés mellett adj hozzá annyi tejet, amilyen sűrűre szeretnéd a szószt (nálam ez kb. 1 deci szokott lenni). Ennyi 

P.S: Vajdasági vasárnapi ebéd egyik kötelező eleme: húsleves, rántott hús, sült krumpli,na és persze a szósz (gomba- vagy kapor- vagy egyéb) és saláta. És utána természetesen jöhet a sütemény

Nincsenek megjegyzések: