2/20/2015

Vajas-kapribogyós pisztráng



  • 4 pisztráng
  • Vegeta Naturella Hal fűszerkeverék
  • kevés olívaolaj
  • kevés vaj
  • Öntethez:
  • 50 gr vaj
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • 3-4 ek kapribogyó

A konyhakész pisztrángot mosd meg, itasd fel róla a nedvességet konyhai papírtörlővel.Kend be kevés olívaolajjal. Sózd meg kívülről belülről, és szórd meg hal fűszerkeverékkel. Tedd picit kiolajozott tűzálló tálba, és tegyél a tetejére vajdarabkákat. Tedd be 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd mindkét oldalról kb.10-15 percig (hal nagyságától függően). Miközben a hal sül, a vajat olvaszd fel, vedd le a tűzről amikor már folyós, add hozzá az apróra vágott petrezselymet, facsard bele a citrom levét, és add hozzá a kapribogyót is. A megsült halat a kapribogyós, vajas, citromos mártással meglocsolva tálald. 

P.S: Nálunk a gyerekek nagyon szeretik a halat, és a lazac mellett a pisztráng a nagy kedvenc. Mivel hetente legalább egyszer van hal, rengetegféleképp szoktam készíteni. Ezt a variációt mindenki nagyon szereti, és pár perc az egész és már kész is.

Nincsenek megjegyzések: