5/03/2015

Medvehagyma krémleves


  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szép csomó medvehagyma
  • 3 közepes krumpli
  • 1 l zöldségalaplé (mehet 1 l víz + 2 leveskockából is)
  • bors
  • opcionálisan: tejszín, reszelt sajt


Egy kevés olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a megmosott, lecsepegtetett és csíkokra vágott medvehagymát, és párold pár percig együtt. Add hozzá a levest, a felkockázott krumplit, és lefedve főzd addig, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor ez egészet botmixerrel turmixold krémesre. Ha nem spórolsz a kalóriákkal, akkor ezen a ponton adhatsz hozzá egy kis tejszínt (kb. 1 decinyit), sózd, borsozd ízlés szerint, és tehetsz bele egy kis reszelt (füstölt) sajtot is, de ezek nélkül is tökéletes.

Nincsenek megjegyzések: