12/16/2015

Evelin majomkenyere


  •  250 gr margarin
  • 1 tojás
  • 200 gr porcukor
  • 3 ek liszt
  • 3 ek holland kakaópor
  • 150 gr darált keksz
  • 100 gr apróra vágott dió


Gőz felett olvaszd fel a margarint, add hozzá a tojást, porcukrot, lisztet és a kakaóport (kezdők kedvéért: egy kisebb lábasba teszel forró vizet, rá egy másik lábast, és a fenti lábasban főzöd össze a hozzávalókat). Szépen kevergeted, és majd szép lassan elkezd sűrűsödni. Ha sűrűsödik, már le is veheted a tűzről, és ekkor keverd hozzá a darált kekszet és a diót. A masszát tedd alufóliával bélelt őzgerinc formába és tedd egy éjszakára hűtőbe. Vékony szeletekre vágva tálald.


P.S: Evelin a kolléganőm, és ez a csodás recept az övé. Köszönet érte! Család már lerendelte az újabb adagot Karácsonyra, próbáljátok ki, nagyon finom, és pár perc az egész! És a tojástól sem kell félni, nem marad nyers, mert a gőz felett szépen megfő az is!

1 megjegyzés:

Timi írta...

Valóban finom! Régebben én is sokat csináltam, de abban nem volt tojás... hanem kevés tej...:o)