1/24/2016

Rukkolás céklasaláta



  • 3 közepes cékla
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 ek gránátalmaszirup/balzsamecet
  • citromlé
  • 100 gr rukkola
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 80 gr feta
  • 1-2 főtt tojás


A céklát hámozd meg, főzd puhára. Ha kész, kockázd fel, locsold rá az olívaolajat, gránátalmaszirupot/balzsamecetet. Sózd ízlés szerint, és locsolj rá citromlevet. A rukkolát egy külön edénybe tedd, locsolj rá olívaolajat, citromlevet és adj hozzá egy kis sót, forgasd össze. Egy tányérra tedd a rukkolát, rá a céklát, arra pedig a felkockázott fetát. Szeletekre vágott főtt tojással (esetleg gránátamamaggal) díszítve tálald.

Nincsenek megjegyzések: