2/14/2016

Gombás csirkés rizottó



  • olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 1 piros paprika
  • 300-400 gr gomba
  • 1 nagy csirkemell
  • csirkefűszer
  • 125 gr basmati rizs
  • kb. 3 dl húsleves
  • petrezselyemzöld


Az olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a gombát és felkockázott paprikát. Közben a csirkemellet vágd kockára és szórd meg csirkefűszerrel (nekem a Lucullus nagyon bevált, szeretjük nagyon). Keverd a húst a zöldségekhez, és süsd, amíg mindenhol szépen át nem sül. Ekkor add hozzá a basmati rizst, öntsd fel az egészet 3 dl alaplével, és lefedve alacsony lángon hagyd főni, amíg a rizs meg nem puhul.Igény szerint önts hozzá vizet, és ha kell, adj hozzá sót, borsot (bár szerintem nem fog kelleni.). A kész ételre szórj egy kis apróra vágott petrezselymet és már tálalhatod is!

Nincsenek megjegyzések: